AI Bases?

WolfeWarrior
Scavenger
Posts: 3
Joined: 06 Oct 2015, 19:11

AI Bases?

Postby WolfeWarrior » 25 Oct 2015, 17:40

Is there any way to have certain faction squads stay at a certain location, despite said location not being a faction location? (ie. Army at the Rookie Village, Csky at the Limansk Bridge.

User avatar
Alundaio
S.T.A.L.K.E.R.
Posts: 1368
Joined: 26 May 2012, 22:26

Re: AI Bases?

Postby Alundaio » 26 Oct 2015, 01:29

gamedata\configs\simulation_object_props.ltx dictates which factions can go to which smart terrains.

Code: Select all

[mar_smart_terrain_base]
ecolog      = 1
stalker      = 1
csky       = 2
surge       = 1
sim_avail    = true


value greater then zero for a faction, means they are able to select this as a target.
"I have a dream that one day this community will rise up and live out the true meaning of its creed: "We hold these truths to be self-evident; that all mods are created equal."

WolfeWarrior
Scavenger
Posts: 3
Joined: 06 Oct 2015, 19:11

Re: AI Bases?

Postby WolfeWarrior » 29 Oct 2015, 20:54

Thanks a lot for that, I found your faction control tutorial earlier as well. I'm curious though, what happens when you change the number to 2 instead of 1?

User avatar
Alundaio
S.T.A.L.K.E.R.
Posts: 1368
Joined: 26 May 2012, 22:26

Re: AI Bases?

Postby Alundaio » 29 Oct 2015, 22:09

Target priority is based on distance and the value of these flags. Squads will randomly select a target from the top 25% of their available targets. So if you give a really high value to a smart then it be a more likely target for squads that are far away. So for example you want to see freedom in marsh and don't really see them that often there with a freedom = 1. Make it like freedom = 30 and they will likely come, assuming the squad isn't disabled by being on a non-linked level.
"I have a dream that one day this community will rise up and live out the true meaning of its creed: "We hold these truths to be self-evident; that all mods are created equal."

WolfeWarrior
Scavenger
Posts: 3
Joined: 06 Oct 2015, 19:11

Re: AI Bases?

Postby WolfeWarrior » 30 Oct 2015, 22:49

Alright, then. Thanks a million. I've been trying to make a makeshift scenario where I change the date, use the wish granter to delete all the squads, then spawn new squads to imitate some army incursions and expeditions.


Return to “General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests